Repetitor – Gde Ces

Moonlee

Repetitior - Gde CesIk heb geen enkel benul van wat er op dit moment in de voormalige Balkanstaten hip en happening is. Ik kan wel aannames neerpennen over verroeste trekzakorgels, foute snorren en 1,2,3-punk met veel boze rollende en klakkende medeklinkers, maar wat weet ik nou eigenlijk? In het lokale krakerscentrum organiseerden heel wat vrijdenkers van toen culturele festivalletjes waar ik de Russische postpunkers van Zvuki Mu leerde kennen. En soms leek het erop dat de hele Balkan en het Oostblok slechts communistische punkbands uitzonden op missie in ons kapitalistische Westen. De twee dames en één heer van het Servische trio Repetitor lijken ooit als simpel punkbandje te zijn gestart, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veelkoppig stoner-, grunge- en postpunkbandje met aan de ene kant zeer alternatieve gitaarherrie die op Amphetamine Reptile thuishoort en aan de andere kant psychedelische drones produceert waar de gitaren als cirkelzagen rondzingen. Het enige dat het explosief nihilistische karakter van de band op Gde Ces nog altijd vasthoudt aan de punkgedachtes van weleer. Vol geklaag, woede en frustratie. De gemiddelde Serviër heeft blijkbaar nog wat te verwerken. En, da’s maar goed ook.


File: Repetitor – Gde Ces
File Under: Servische postpunk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top