Sean Rowe – New Lore

ANTI-

Het is begin september en helaas lijkt de mooie nazomer waar ik op had gehoopt niet te komen. De regen komt de hele dag al met bakken uit de lucht. Des te beter dat ik nu pas New Lore, het vijfde album van de singer-songwriter Sean Rowe opzet. Het album kwam al begin april uit en bevat niet echt muziek voor zonnige dagen, maar is perfect voor druilerige dagen als deze. Rowe presenteert zichzelf op zijn website als singer-songwriter en ‘forager’, dat is iemand die voedsel zoekt en vindt in de natuur. Hij prijst op de site ‘wilderness-courses’ aan waar je leert hoe je kunt overleven in het wild en van wat de natuur je geeft. Zijn ruige baard en donkere stem passen geheel in dit plaatje. Luisterend naar de elf songs op dit album stel ik me zo voor dat deze tot Sean Rowe gekomen zijn wanneer hij buiten in het bos was. Want ze klinken ongekunsteld en puur. Vaak sober ondersteund door alleen een piano en/of gitaar. “Promise Of You” klinkt gospel-achtig, mede door het soulvolle achtergrondkoor. In “Newton’s Cradle” zingt het koor ook mee maar dan klinkt het weer als een stevige soulsong. Dat zijn uitzonderingen want het merendeel van de songs op New Lore zijn sober en kaal maar ondanks dat niet saai. Rowe trekt je met zijn diepe stem in de verhalen die hij te vertellen heeft. Mooi voorbeeld is “I’ll Follow Your Trail” waarin Sean Rowe prachtig over de liefde voor zijn kinderen zingt. Het album is opgenomen op historische grond in de Sam Phillips Recording Studio in Memphis. Op de hoes staat een tekening van het hoofd van Sean Rowe waarop zijn hoofd verdeeld is in vakjes en elk vakje is gevuld met een tekening van een voorwerp of persoon die de gedachten van Rowe verbeelden.Treffende hoes want NewLore is een interessante inkijk in het hoofd van Sean Rowe. Nu die mooie zomer helaas weer voorbij lijkt te zijn wordt het tijd voor warme platen als deze die je verwarmen en moeiteloos door de koude dagen die voor ons liggen heen helpen.

File: Sean Rowe – New Lore
File Under: Natuurlijk

File Facebook: [Sean Rowe op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Sean Rowe]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven