Martha Jane & The Talisman – Hello Demon

Pimp

Martha Jane & The Talisman - Hello DemonAls je naar oude muziekdocumentaires kijkt, dan valt me altijd op hoe vaak er in de soul en blues over zwarte stemmen of een zwart geluid wordt geouwehoerd. Janis Joplin had een zwarte stem. Dusty Springfield was eigenlijk veel Afro-amerikaanser dan Brits, Mother’s Finest was een vreemde eend in de bijt en van een zangeres als Bonnie Raitt is het geen geheim dat ze in haar eentje het hele Amerikaanse zuiden begeleidde en steunde. Martha Jane Settler heeft een prettiger en iets donkerder timbre dan een Melissa Etheridge en smeedt met slide- en pedalsteelgitaar de prachtigste blues en americana in elkaar. Luisterliedjes in de overdrive die bij elkaar gehouden worden door Martha’s schreeuwende uithalen en fluisterend parlando. Als Anouk integraal dit album had ingezongen, dan zat ik nu naar een documentaire te kijken waarbij men antwoord probeerde te krijgen op de vraag of Anouk een zwarte of witte zangeres was. Martha hoor je daar niet over. Ze zingt gewoon liever. Beter ook.


File: Martha Jane & The Talisman – Hello Demon
File Under: Nederlanse bluegrass, blues en Americana van een topzangeres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven