Kasabian – For Crying Out (Deluxe)

Sony Music/Columbia

snik sniikTijdens het doorlezen van de stukjes van onze Gr.R. over Lowlands stuitte ik op de term britpop. Ze zijn er kennelijk nog die nieuwe bandjes, maar ik had ze even gemist. Ik was aan het knutselen aan een stukje over de nieuwe Kasabian. Ik wilde zeggen dat het niet goed gaat met de Britpop, maar dat had de old skool Britpop moeten zijn. Ik kan me dit jaar nog geen album voor de geest halen dat enigszins de moeite waard was. En dan krijg je het nieuwe Kasabian-album For Crying Out toegeschoven. Ik was wat huiverig. Eigenlijk vond ik ze altijd van de B-categorie: wel aardig, maar net niet. Maar het album valt alleszins mee. Sterker nog, ze hebben me meteen met bij de lurven met “I’ll Ray (The King)” en “You’re In Love With A Psycho”: catchy, dansbaar en duidelijk Brits. Het is behoorlijk van dik-hout-zaagt-men-planken, maar ik vind het prima. Een mens moet wat als er geen nieuwe Arctic Monkeys verschijnt. “Good Fight” doet even later aan Suede denken. Ook weer zo’n britpopband waar allang niets meer van vernomen is. Jammer is wel dat ze een keyboard inzetten voor trompetgeschal in “Comeback Kid”. Dat je dit live doet kan ik wel begrijpen, maar huur even wat echte muzikanten in op je album. Verder trouwens ook niet zo’n bijzonder nummer. En daar staan er nog wel meer van op. Gelukkig is er dan “Are You Looking For Action” een vet disconummer voorzien van een lekker vals Flaming Lips-orgeltje. Het geeft het album wat opstandigs. Alleen de lengte van meer dan acht minuten had wat bescheidener gekund. Het aansluitende “All Through The Night” is dan weer heel ingetogen Beatlesque, fijne track. Hierna zakt het wat in met het saaie “Sixteen Blocks”, het wat irritante “Bless This Acid House” en nep psychedelica in “Put Your Life On It”. Dit maakt dat For Crying Out interessante delen bevat en er een sterke ep van te trekken was. Maar ja, het is nu eenmaal een album. Gelukkig voor Kasabian geldt dat in het land der blinden eenoog nog steeds koning is. Tenslotte nog even noemen dat de Deluxe-editie nog een concert bevat uit 2016 dat ze in Leicester gaven met als titel “Underdogs”. Kun je oefenen voor het concert dat ze op 9 november in Afas Amsterdam gaan geven. Er zijn nog kaarten.


File: Kasabian – For Crying Out (Deluxe)
File Under: Blinden, eenoog en koning

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven