Comacozer – Astra Planeta

Headspin

Comacozer – Astra PlanetaEn dit is nog maar het volwaardige debuut van het uit Sydney afkomstige trio Comacozer! Okee, er gaan twee EP’s aan vooraf, dus helemaal blanco stappen de heren niet in de muziekwereld, maar ik geef het je te doen. Comacozer is onbedoeld te funky voor een wazige stonerband en te psychedelisch voor een zwarte funkformatie. Veel wahwah- en flanger-geluiden in voorbijtrekkende wolken op Astra Planeta. Veel gitaarexercities ook in gestaag opbouwende songs die in al hun traagheid loom meebewegen en bezwerend zijn. Gitarist Rich Burke, bassist Richard Elliott en drummer Andrew Panagopoulos moeten tussen alle effecten en bliebjes weet hebben gehad van het concert dat 35007 in het holst van de nacht op de camping van het metalfestival Dynamo Open Air gaf in de jaren negentig. Of, de platen van het Eindhovens collectief zijn inmiddels tot de bakken van de platenzaken in Sydney doorgedrongen. Zo niet, dan adviseer ik de heren van Comacozer snel wat exemplaren aan te schaffen en niets af te doen aan het geluid dat nu al helemaal af is. Comacozer raakt en snijdt diep in je ziel met messcherpe gitaren en melancholieke psychedelica van nu.


File: Comacozer – Astra Planeta
File Under: Psychedelische en funky stonerrock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven