Aaron Keylock – Cut Against The Grain

Provogue / Mascot

Aaron Keylock – Cut Against The GrainNormaal gesproken mag je verwachten dat iemand die Ad Sleutelgat heet, het in de muziek niet ver zal schoppen. Okee, er is een associatie met Vader Abraham en de Smurfen, maar dat is het dan ook. Behalve in Engeland, in Oxford en bij de Nederlandse eigenaar van het Provogue-label. De Brit Aaron Keylock is amper achttien jaar en heeft al heel wat successen op zijn naam gezet. Hoe dan? Allereerst, Keylock is een natuurtalent, een meestergitarist die zich in no time de blues, de rock, grunge en Americana eigen heeft gemaakt. Ten tweede is Keylock zeer ‘picky’ in het verwerken van invloeden. Rory Gallagher, ZZ Top en Allman Brothers staan bovenaan. Maar, tussen de regels door hoor je dat de Brit het werk van Status Quo en Black Crowes laat opgaan in één meeslepende sliderock-trip. Bovendien kan ik mijn vinger er niet op leggen, maar Aaron Keylock doet wat de oud-Kiss gitarist Ace Frehley volgens mij het liefste had willen doen, als hij opnieuw zijn oeuvre had moeten uitbouwen. Keylock weet vanaf het druilerige Europese eiland de verbinding te maken tussen de zielsverwanten in de bluegrass, de country en de blues aan beide kanten van de grote oceaan. Rockmuziek is niet nieuw, het gaat om de eigen interpretatie. In het geval van Keylock weet dit ventje beter aan te geven waar het naartoe moet met de Amerikaanse traditie dan Amerikanen zelf. En, dan hebben we het nog niet eens over zijn glorieuze gitaarspel zelf gehad.


File: Aaron Keylock – Cut Against The Grain
File Under: Amerikaanse muziekcultuur van een wonder-Brit uit Oxford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top