Traindodge – Time Will Never Know Your Name

Eigen beheer

Traindodge – Time Will Never Know Your NameSoms heb ik het gevoel dat een band met zijn eigen achtergrond en inspiratie een genre bewandelt en vervolgens uitgroeit tot een klankkleur die past bij een totaal andere band die uit heel andere vaatjes tapt. Dat heb ik ook bij het werk van Traindodge uit Oklahoma. Ergens moet de band geïnspireerd zijn door Mark E. Smith van The Fall, door No Means No en door het oeuvre van Fugazi en Unsane. Een gezonde interesse heeft de band meer richting een Don Caballero opgedreven. En ja, zelfs grungebandjes van het eerste uur hebben hun impact op Traindodge gehad. Maar, als je nu vraagt waar Traindodge zijn evenbeeld moet zoeken, dan komt Biffy Clyro onherroepelijk naar voren. Slechts de overaanwezige recalcitrante klaagmuur van harde rauwe vocalen herinnert ons eraan dat Traindodge zijn oorsprong had in de hardcore en punk. De band evolueert snel.


File: Traindodge – Time Will Never Know Your Name
File Under: Van hardcore via punk naar postpoprock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven