VA – 20 Years of Victory

Various Artists – 20 Years of VictoryCatskills20 Years of Victory heeft niets, maar dan ook niets met het voormalige hardcore-label Victory te maken. Het is een overzicht van het jarige Catskills-label. En dan hebben we het dus over hiphop, breakbeat en dance. Wat dat betreft is de opener “Channel Surfing” van Feature Cast met een bijdrage van Kool Keith het beste visitekaartje. Uptempo beats, dansbare loops en zalvende melodieuze raps, Catskills heeft al jaar en dag oog en oor voor het betere sample-, scratch-, knip- en plakwerk. Verdeeld over twee cd’s zien we dat Catskills alle onderscheid tussen culturen, landen, werelddelen en genres heeft laten varen. Reggae, rocksteady, bailefunk, Japanse elektro, Afrikaanse ritmes en kruisbestuivingen met stijve genres als punk, rock en metal worden vakkundig aaneen geregen door Pepe Deluxé, het vlaggenschip van het label. Verder zijn er bijzondere bijdragen van Hardkandy, Capsule, Husky Rescue en zelfs de Pixies-achtige poppunk van The Ripps. Voor elck wat wils zou Bredero al eeuwen geleden hebben gezegd. 


File: Various Artists – 20 Years of Victory
File Under: Verrassend veelzijdige verzamelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top