Wavves – You’re Welcome

Ghost Ramp / Konkurrent

BlueStrakke, duidelijke hoes van Wavves. Oh ja, Wavves. Of beter, oei oei Wavves. Die was ik even kwijt sinds hun 2010-album King Of The Beach. Maar goed, You’re Welcome is de titel van het 2017-album. En dat zal ik dan maar letterlijk nemen, ondanks dat ik twee albums op het grote Warner gemist heb. Er blijkt wat gewijzigd te zijn in de samenstelling van de band. Nathan Williams is – uiteraard – nog steeds de voorman, maar drummer Billy Hayes blijkt er niet meer bij te zijn. Er is een nieuwe gevonden in Brian Hill en er is een extra gitarist aan toegevoegd met Alex Gates. Bassist Stephen Pope is er nog wel bij. Destijds was de ritmesectie de oude van wijlen Jay Reatard en dat hoorde je, maar het geluid is veranderd. Was het eerst meer lo-fi garagerock, nu is het geluid poppier geworden. De rauwe rand is minder te horen. Al schijnt deze weer langzaam terug te komen na hun mislukte avontuur bij het grote label. Opener “Daisy” knalt er meteen lekker vrolijk in. Alsof je voor het eerst verliefd bent. Hierna wordt er in het titelnummer wat geëxperimenteerd met het geluid, alsof het liedje op zich niet sterk genoeg is. Het komt wat geforceerd over. Liedjes moeten zelf spreken en dat doen ze op dit album wisselend. Dat wil niet zeggen dat het een vervelende plaat is. Er staan best prettige tracks op, maar de Wavves uit 2010 beviel me beter.


File: Wavves – You’re Welcome
File Under: Vooruit is niet altijd vooruitgang

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven