Zack Keim – First Step

Get Hip Recordings / Clear Spot

Bob Keim and Zack DylanJe bent twintig jaar en voorman van een echte bandje, in dit geval van garagerockband The Nox Boys. Tja, dan wordt het tijd voor een solo-album. Niet omdat je band niet meer bestaat, gewoon omdat je andere eieren wilt leggen. In het geval van Zack Keim zijn dat folkeieren. Eigenlijk had ik dat bij het zien van de hoes ook wel verwacht, want de hoes heeft wat van die van Bob Dylan’s The Times They Are A-Changing. Een gitaar, een zanger, en folkliedjes: meer heb je niet nodig. Toch heb ik niet het gevoel naar iets ouds te luisteren. First Step voelt fris. Keim speelt bijna alles alleen in. Het verveelt geen moment. Zijn stem en nummers houden het midden tussen Dylan en Drake. Het zijn, op een nummer na eigen nummers. De traditional “Gonna Lay Down My Sword and Shield”, misschien wel bekender onder de titel “Down By The Riverside” had van mij niet zo gehoeven. Maar ja, verder is het een heerlijke plaat van deze man uit Pittsburgh, Pennsylvania.


File: Zack Keim – First Step
File Under: Meester-leerling

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven