Beach Fossils – Somersault

Bayonet

Beach Fossils – SomersaultDromerige singer-songwriter-indiepop, het is multi-instrumentalist en alleskunner Jack Smith wel toevertrouwd. Een beetje zoals Lloyd Cole of The Dream Syndicate, als mensen dat nog iets zegt. Smith lanceerde tegelijkertijd deze plaat maar op het label van zijn gitarist/zanger Dustin Payseur. De eerdere platen van Beach Fossils waren ondergebracht bij Captured Tracks dat ook DIIV uitbracht, de andere band van Jack Smith. En zo is het cirkeltje weer zo goed als rond.De basis van Beach Fossils ligt bij het werk van The Byrds. Het is zomerse, folky gitaarpop voorzien van prachtige breekbare maar loepzuivere vocalen. En toch gaat het knarsen. Juist vanwege alle perfect uitgevoerde pracht en praal krijg je de indruk dat Beach Fossils gaat voor de beste zwoele zomeravond. Terwijl je zou willen dat Smith en co. juist ook inzage geven in dat ene vuiltje aan de lucht. Die ene tropische storm die je nog niet van te voren via Buienradar.nl had kunnen zien aankomen. Zwoel, ingetogen pracht slaat per luisterbeurt om in geneuzel en getreuzel zonder opmerkelijke pieken, dalen en uitbarstingen. Somersault is een mooie en rustige gitaarplaat maar kan de aandacht van de luisteraar niet keer op keer vasthouden. We kunnen wel op de Tame Impala-trein opstappen, maar dan moet je ergens wel een keer tempo maken. Voor je het weet is die trein jouw pittoreske stationnetje allang voorbij geraasd.

File: Beach Fossils – Somersault
File Under: Niks te doen op de zonnigste dag van het jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top