Cameron Avery – Ripe Dreams, Pipe Dreams

Anti Records

Cameron Avery is een Australische multi-instrumentalist die zijn ding deed/doet in Pond en Tame Impala. Hij is daarnaast nog voorman van The Growls, maar ik denk niet dat deze band nog bestaat. Daar heeft Cameron Avery ook helemaal geen tijd voor, want hij is nu solo aan het toeren. Muzikaal staat het ver af van de bands die ik net noemde. Avery lijkt een knipoog te maken naar de fifties/sixties toen er nog crooners waren onder begeleiding van een heus orkest. Als ik het met een band van nu moest vergelijken dan zou dit met The Shadow Puppets zijn, en laat hij daar nou net recent het voorprogramma van geweest zijn. Ripe Dreams, Pipe Dreams is zijn debuut en bevat donkere melancholische nummers. Het grootste deel van het album speelde hij zelf in. Als je door de kitsch heen prikt dan hoor je prachtige nummers als “Dance With Me” en “Wasted on Fidelity”. Ik ben benieuwd of Avery solo verder gaat of toch weer opduikt in een band. Voorlopig is het nog het eerste. Op 28 oktober speelt hij in Paradiso op London Calling.


File: Cameron Avery – Ripe Dreams, Pipe Dreams
File Under: Crooners

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top