Meniscus – Refractions

Bird’s Robe

Meniscus – RefractionsNet als ons eigen 35007 heeft het Australische Meniscus een visualist in de gelederen, iemand die tijdens live-shows maar even moet benadrukken dat de muziek van Meniscus gaat over filmische vergezichten, over de horizonten en wat er allemaal aan voorbij trekt in een etmaal op deze aardkloot. Zeg maar gerust een mannetje dat weet heeft van Stanley Kubrick’s “2001, A Space Odessey”, maar dan in versnelde weergave. Refractions is het product van een kwartet dat denkt en musiceert in soundscapes en toewerkt naar een apotheose van jewelste. Alsof je met een drone-camera over grillige kustlandschappen scheert om uiteindelijk de bron van de rijkelijk vloeiende lavastromen te ontdekken op een kolkende en sputterende vulkaan. Met veel echo, reverb en flangers weten Daniel Oreskovic, Alison Kerjean, Alex O’Toole en Martin Wong keer op keer in rondo’s de spanning op te voeren met hun instrumentale getokkel tot epische proporties die we kennen van de post-rock van het Texaanse Explosions In The Sky, Mogwai of This Will Destroy You. Refractions is subtiel, breekbaar, meeslepend tot op het bot en verstaat de kunst om mythische of Bijbelse uitspattingen om te zetten in muziek die over alle grenzen heen schiet. Ergens stuwt de band al het gevoel in euforie en in smart op tot gezamenlijke hoogten. Ik ben fan van deze melancholieke bombast die nooit te lang kan duren.

File: Meniscus – Refractions
File Under: Instrumentale gitaarexplosies van mythische proporties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven