Some Kind Of Animal – Some Kind Of Animal

Get Hip Recordings

Fijn label dat Get Hip Recordings. Nu weer met het uit Pittsburgh, Pennsylvania afkomstige Some Kind Of Animal, een samenwerking tussen Anthony Jardine (vocalen, gitaar en keyboard) en Tim Mulhern (vocalen en gitaar). Een drummer (Dave Rocco) erbij en hopla je kunt een plaat opnemen. Al schijnt het wel drie tot vier jaar geduurd te hebben voor ze de juiste toon te pakken hadden, maar dat hoor je niet terug. De liedjes die je kunt plaatsen in de folk-indie-hoek met een sixties-twist klinken alsof ze er altijd geweest zijn. Het tempo ligt laag (mag ik deze wals van u). Some Kind Of Animal is geen diersoort van het ruige werk, maar meer als de koolmeesjes die aan een vetbol lopen te pikken. Maar ik vind het wel een lekkere plaat vooral door de fijne mix aan stromingen en doordat ik vrolijk word van deze plaat. Soms moet ik aan Arctic Monkeys denken, dan weer aan Jefferson Airplane en dan weer aan Band Of Horses. Het kan erger. Ook nog even het mooie hoes-artwork van drummer Dave Rocco noemen, dat de plaat een stoerder aanzien geeft dan de muziek.


File: Some Kind Of Animal – Some Kind Of Animal
File Under: Aaibaar

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven