Zitakula – Oasis

Eigen Beheer / Audiomaze

Zitakula - OasisHet had de zomersoundtrack 2017 kunnen zijn, Oasis van het Amsterdamse Zitakula. Ware het niet dat een mens ook niet alles tegelijk kan luisteren, en dus bleef het in april verschenen debuut bij mij even liggen. Normaliter hebben de Nederlandse releases voorrang, maar het was me even ontgaan dat dit Nederlands was. Als ik de cd had gedraaid, dan was me dit ook niet opgevallen, want Zitakula brengt een crossover van afrobeat, soul, rock en zelfs rap. Wel grappig om te lezen dat zangeres Sandy Miessi Bakomi (Congo – België) pas vier maanden voor de opnames aan de band werd toegevoegd. Aan de ene kant zou deze plaat best instrumentaal uitgebracht kunnen worden, zoals Jungle By Night. Aan de andere kant geeft het toch wel een extra dimensie met haar fijne stem en rapkwaliteiten. Oasis is een feestje waarop gedanst kan worden, het zonnetje gaat meteen schijnen en is een avontuurlijk geheel. Voor de productie heeft Wibaud Burkens goed werk verricht, de productie is helder en lijkt live opgenomen. Nergens is het geforceerd en er wordt heerlijk op getoeterd. Dan kun je al weinig bij mij verkeerd doen. Ik heb nog wel het gevoel dat de band nog wat aan het zoeken is. Van mij mag het allemaal nog net wat ruiger, maar dat zal – afsluitstukje cliché – op het podium ongetwijfeld er helemaal uit komen.

De komende tijd zijn ze nog live te bewonderen in Amsterdam, Goes, Wageningen en Leeuwarden. Check hun website voor optredens.


File: Zitakula – Oasis
File Under: Warmte

File Social: [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven