Carlo Barbagallo – 9

Stereodischi

Carlo Barbagallo - 9Carlo Barbagallo is een bezige bij. Hij zit althans in heel wat bands als je zijn bio er op na kijkt. Dit is echter het eerste album onder eigen naam. Ik had nog nooit van de beste man gehoord, en aan de release 9 te horen vind ik dit jammer. Barbagallo komt uit Sicilië, maar dat hoor je niet aan zijn stem en muzikaal is er ook weinig typisch Italiaans aan. Hij is niet van de afdeling makkelijke platen, maar beschrijf maar eens wat voor muziek hij maakt. Barbagallo’s stem heeft wel wat van die van Tom Barman. Zijn muziek heeft dan wel wat van dEUS’ The Ideal Crash maar dan minder échte liedjes. Daarnaast moet ik denken aan Matthew E. White, ook al gezien de ingewikkelde structuur van de indiemuziek en dan speciaal de jazzy stukjes. Bovendien is de stem niet echt er een die schreeuwt om aandacht. Er spelen op zijn album, getiteld 9 twaalf muzikanten mee, niet gering lijkt me. Toch heb je nergens de indruk dat het hierdoor geforceerd wordt en het is bovendien een eenheid. Het is een ingetogen plaat, en toch weet hij de aandacht te trekken. Dit is nou stiekem zo’n plaat die ik vaak op ga zetten, omdat alle geheimen niet meteen prijs gegeven worden.


File: Carlo Barbagallo – 9
File Under: Zoek de schat

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven