File: Doug MacLeod – Break The Chain

Reference Recordings

Doug MacLeod – Break The ChainInmiddels 71 jaar oud heeft gitarist-songwriter-verteller Doug MacLeod nog steeds de blues. Met al meer dan twintig releases is Break The Chain zeker geen zoveelste loot aan de boom. MacLeod weet een verhaal neer te zetten. Neem het afsluitende titelnummer dat hij samen schreef met zijn zoon Jesse, die overigens ook meespeelt op gitaar, dat gaat over het doorbreken van de familieketting van misbruik. Niet dat het allemaal even zwaar is in de wereld van MacLeod en op deze plaat. “This Road I’m Walking” gaat bijvoorbeeld over een man die drie vrouwen heeft. Eentje voor het koken, een voor de hersens en eentje voor de liefde. Maar dat is ook niet alles, zo blijkt aan het eind van het lied. Naast zijn zoon Jesse heeft hij gerenommeerde muzikanten gevonden in Denny Croy, Jimi Bott en Oliver Brown. Ze zijn er voor de details, want het is toch vooral Doug MacLeod die met (praat)zang en gitaar de ruimte neemt. Een man die al even meegaat, maar eentje die toch weer, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is, een sterke bluesplaat aflevert. Ga er maar aanstaan.

Van 18 tot en met 23 november is hij in ons land om de plaatsen Oostburg, Groesbeek, Breda, Amersfoort en Rotterdam aan te doen.


File: Doug MacLeod – Break The Chain
File Under: Geboren met de blues

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven