Thomas Wynn And The Believers – Wade Waist Deep

Mascot Records

Thomas Wynn And The Believers – Wade Waist DeepAmericana, een muziekstroming waar ik een tijdje geen genoeg van kon krijgen. Maar de grote liefde is een beetje over, al spuug ik er nog niet op. Ach ja, het komt vast wel weer goed. En anders niet. Maar ja, als je er zelf niet naar verlangt dan ligt er wel een release ter bespreking op de burelen. Het uit Amerika afkomstige Thomas Wynn And The Believers maakt dus americana, maar dan wel van een rootsrockige soort. Kijk, daar veer ik wel weer op. Thomas Wynn zit samen met zijn zus Olivia achter het stuur en kent verder nog vier andere bandleden. Ze zitten op de lijn Ryan Adams, maar dan in een stevige Wolfmother-variant. Vance Powell, onder ander bekend van White Stripes, zat achter de knoppen, en ook dat hoor je al meteen op opener “Man Out Of Time”. Als ik ze nog had dan gingen mijn haren headbangend door de lucht. Hierna gaat het even wat rustiger en meer richting roots op het titelnummer om aansluitend helemaal het gas eraf te halen in “Heartbreak Alley” om een refrein neer te zetten dat je zo de hele dag loopt te zingen. Prachtig. Wat moet je van zo’n plaat zeggen, behalve dat het een vette aanrader is in het genre.


File: Thomas Wynn And The Believers – Wade Waist Deep
File Under: Americana-album met ballen

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven