Jane Weaver – Modern Kosmology

Als ik zangeressen als Jane Weaver hoor moet ik altijd aan File Under-collega André denken. Jane Weaver kun je indelen in de categorie elektropop. Popliedjes met flink veel synths, elektro en andere vreemde en minder vreemde geluiden. Het is een genre waar ik veel minder ‘in zit’ dan bijvoorbeeld André, die via de social media me kennis laat maken met veelal zangeressen in dit genre. Als ik naar Modern Kosmology luister, het alweer zevende album van de zangeres uit Liverpool, hoor ik echter ook veel wat mij als liefhebber van melodieuze liedjes kan bekoren. Voordat Weaver in 2002 solo ging zat ze in het Britpopbandje Kill Laura. En met solo bedoel ik ook echt solo, want Weaver schrijft, speelt en produceert alles zelf. Knap hoe ze vele invalshoeken verkent op dit album. Nummers als “H>A>K”, “Did You See Butterflies?” en “The Architect” doen denken aan de elektropop zoals Goldfrapp in haar begindagen maakte. In “Loops In The Secret Society” en “Ravenspoint” verwerkt ze new-wave achtige psychedelica in songs die teruggrijpen naar de jaren ’80. Wat Jane Weaver echt onderscheidt zijn haar goede, melodieuze songs zoals “Slow Motion”, “The Lightning Back” en “Valley” waarin te horen is dat Weaver ook zonder hulp van elektronika goed kan zingen. Modern Kosmology is een knap geconstrueerd en fascinerend album dat mij verrast heeft door niet alleen uit het elektropopvaatje te tappen maar allerlei stijlen en invloeden erbij te halen en ook nog goede en melodieuze liedjes te maken. Volgens mij heb ik Jane Weaver nog niet op André’s facebookpagina voorbij zien komen dus bij deze is dit ook mijn tip voor hem.

File: Jane Weaver – Modern Kosmology
File Under: Onaards en toch toegankelijk
File Facebook: [Jane Weaver op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jane Weaver]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven