Imarhan – Temet

Ook Algerijnse pop is allang niet enkel pure Toeareg-muziek meer, maar put uit de blues, rock, funk en soul van de jaren ’70. Fela Kuti heeft op het gehele Afrikaanse continent diepe sporen nagelaten. Imarhan uit Tamanrasset liet zich ooit leiden door het werk van Ali Farka Touré. Met deze tweede cd heeft de band flink wat fuzz- en distortion gitaarriffjes toegevoegd waardoor Imarhan, zeker in de uptempo-songs uitermate funky en psychedelisch is. Luister naar “Ehad Wa Dagh”, die song mag best opgerekt worden tot een uitgesponnen psychedelische trip van dertig minuten. Ik ben geen purist en wellicht schop ik tegen heilige cultuurhuisjes aan, maar de springerige gitaarpartijen zijn echt van wereldklasse.

City Slang

File: Imarhan – Temet
File Under: Toeareg en moderne psychedelica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven