Bert Hadders en de Nozems – Tjeu

Dag Bert Hadders, dag De Nozems. Met een afscheidsconcert en het verzamelalbum Tjeu hebben ze afgelopen februari afscheid genomen. In 2006 begon het als Bert Hadders en Consorten, maar later werden dit de Nozems. Dat het niet constant dezelfde leden waren, en dat er toch wel een tijd overheen is gegaan, valt niet echt op. Ze brachten overigens slechts drie albums uit, Over de Badde uit 2010, De Coöperoazie uit 2012 en De Bosklopper Tapes uit 2014. Tjeu bevat negentien songs van deze albums en wat singles. Ze passen prima bij elkaar. Misschien ook wel door de nieuwe remix. Het meest bijzondere is dat Hadders in het Drents-Gronings zingt – oké Kristina is in het Duits. Muzikaal zijn er referenties in Skik, Tröckener Kecks, Boh Foi Toch en André Manuel. Afwisseling dus: het rockt, er mag geluisterd worden en er mag een traditioneel dansje plaatsvinden. De liedjes gaan bovendien ergens over, zoals niets te besteden hebben (“Volluk!”) alleen zijn (“Kerstfeest Allain”), dat vervelende mannetje in je buurt (Elvis, Keuning Van De Bunermond”), de internetbruid (“Poolse Bruid” met zang van Bonnie Boonstra) en dementie (“Slietoazie Aan T Benul”). Ik vind het jammer dan ze ermee stoppen, maar Hadders gaat nu het theater in. Hopelijk vergeet hij niet af en toe ook weer eens wat uit te brengen. En dit afscheidsalbum is er eentje om trots op te zijn.

Platex

File: Bert Hadders en de Nozems – Tjeu
File Under: Afscheidsdocument

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven