Leon Bridges – Good Thing

Een nieuwe plaat van Leon Bridges leek me goed nieuws. Zijn debuutalbum Coming Home uit 2015 doet tijden waar soulhelden als Sam Cooke en Otis Redding de dienst uit maakten herleven. En dat op een positieve eigen manier. Dan is het 2018 en komt het album Good Thing uit. Naar eigen zeggen wilde hij een plaat uitbrengen waar hij refereerde aan zijn voorbeelden die qua tijd dichterbij lagen. Ik noem een R&B-ster als Usher. Good Thing bevat songs die vooral erg langzaam voortgaan, nummers om bij weg te zwijmelen. Je hoort dat er goede musici bezig zijn, dat de man soul heeft. Ik zit echter te wachten op een uitschieter. Ik kan echter mijn aandacht er niet bijhouden. Die laat op zich wachten, het is allemaal mierzoet. Iets meer uptempo en wat funkier is “If It Feels Good (Then It Must Be)”, maar het is niet mijn ding. Net zoals Pharell Williams dat niet is. Ik krijg jeuk van dit soort platen. Tja, bedenk ik me, een mens kan al eens niet zulke goed ideeën hebben. Had niet iemand hem tegen kunnen houden? Maar eerlijk is eerlijk, Good Thing is een plaat geworden die bij deze tijd hoort.

Leon Bridges is de komede tijd in Nederland te zien op Down The Rabit Hole, North Sea Jazz en in november in de Afas.

Columbia

File: Leon Bridges – Good Thing
File Under: Smooth

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven