Matthews Southern Comfort – Like A Radio

Wanneer je 71 jaar bent en al een heel muzikaal leven achter de rug hebt mag het een prestatie genoemd worden dat je nog steeds albums maakt die er muzikaal en tekstueel toe doen. De Engelsman Iain Matthews presteert dat. Een korte biografie: hij maakte van 1967 tot 1970 deel uit van Fairport Convention en ging daarna verder met eigen band Matthews Southern Comfort met wie hij in 1970 een wereldhit had met hun versie van Joni Mitchells “Woodstock”. Matthews Southern Comfort was geen lang leven beschoren en Matthews ging verder met de band Plainsong wat ook niet lang duurde. De 45 jaar daarna tot nu bracht Matthews talloze soloalbums uit en werd Plainsong ook weer heropgericht en ontbonden. Inmiddels woont Matthews al jaren met zijn Nederlandse vrouw in Limburg en heeft hij sinds 2010 Matthews Southern Comfort ook weer nieuw leven ingeblazen wat resulteerde in het albumKind Of New. In die bezetting speelde gitarist BJ Baartmans ook mee. Nu, in 2018, is ook hij weer van de partij in een vernieuwd Matthews Southern Comfort dat buiten Matthews geheel uit Nederlanders bestaat. Baartmans dus op gitaar, toetsenist Bart de Win en singer-songwriter/gitarist Eric Devries staan Matthews bij op Like A Radio. Het is bijna onvoorstelbaar dat deze band aangevoerd wordt door een man die de pensioengere chtigde leeftijd al ruimschoots voorbij is. Iain Matthews’ stem klinkt helder, goed en sterk. En dat geldt ook voor de twaalf folkrockliedjes die gedomineerd worden door mooie melodieën en sterke samenzang. De Nederlanders staan Matthews geheel ten dienste en kleuren de liedjes muzikaal smaakvol in. Like A Radio klinkt als een fijn radioprogramma van ruim een uur. 40-Up-Radio, dat wel. Maar als je zó oud kunt worden, ik teken er voor!

MIG

File: Matthews Southern Comfort – Like A Radio
File Under: Tijdloos
File Facebook: [Matthews Southern Comfort op Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven