Ought – Room Inside The World

Met More Than Any Other Day (2014) en Sun Coming Down (2015) maakte het Canadese Ought indruk in indierockland. Vergelijkingen werden gemaakt met Talking Heads, Pere Ubu en Sonic Youth. Wie de release van vorig jaar van voorman Tim Darcy heeft gemist kon echter wel eens verrast worden door hun derde Room Inside The World. Darcy heeft namelijk bedacht dat hij als zanger wel eens wat meer aandacht mag krijgen. Moest hij op de eerste platen nog de strijd aangaan met de instrumenten, op deze plaat is zijn stem meer naar voren gezet. Dat is even wennen. Darcy’s stem is er eentje die je moet liggen. Het rauwe geluid is ook wat minder rauw. Niet dat het een brave plaat is, daar hoef je niet bang voor te zijn, maar het is anders. Het is meer moeilijk doen. Ik moet aan The Smiths denken, maar ook aan Pulp, The Cure en Joy Division. De songs kennen onverwachte wendingen, lijken soms zwaar doordacht, maar op andere momenten even snel in elkaar geknutseld. Het is een plaat die wat gewenningstijd nodig heeft, maar in de juiste ambiance – hoofdtelefoon en muziek hard – komt Ought binnen. Ought was en is nog steeds een indrukwekkende band.

Merge Records

File: Ought – Room Inside The World
File Under: Anders maakt niet onbemind

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top