Ed Schrader’s Music Beat – Riddles

Ooit was de Amerikaan Ed Schrader alleen en had hij slechts een floor-tom tot zijn beschikking.. Echter, een schizofreen komt nooit alleen en dus kwam Ed met bassist Devlin Rice op de proppen. We kunnen heel lang ouwehoeren over wat de man nu precies doet, maar eigenlijk komt het erop neer dat hij analoge elektro maakt.. De opener “Dunce” doet mij enorm terugverlangen naar de jaren ’80 toen bandjes uit Sheffield zoals The Cassandra Complex elk concert kampten met opdonders en stroomstoringen en een Vietnam-veteraan alias Alan Vega zijn patiëntenlogboek met Suicide op plaat knalde. Maar net zo makkelijk haalt Schrader zijn eigen Future Islands-pastiches uit de kast die hij met zijn vocalen nog eens extra aandikt, helemaal in de lijn van de ‘New Romantics’ in het Engeland van weleer. Denk Tears For Fears en Suede door elkaar. Opvallend leuk, maar ook wat eng, omdat je nooit zult weten wat er in het hoofd van Schrader omgaat.

Carpark>/em>

File: Ed Schrader’s Music Beat – Riddles
File Under: Suicide swingt of is het Zzz of The Cassandra Complex?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven