DeWollf – Thrust

Het kwartje DeWolff is hier nooit helemaal gevallen. Aanvankelijk een fijn talentvol bandje, maar daar heb je er wel meer van. Na een concert zo’n jaar of zeven geleden vond ik het allemaal veel te uitgesponnen geworden. Ze leken het liedje kwijtgeraakt. En dan krijg je het zesde studioalbum Thrust thuisgestuurd. Hierop blijkt het trio echter nog steeds het liedje te koesteren en had ik ze ten onrechte afgeschreven. De drums van Luka van de Poel zijn fenomenaal, de orgelpartijen van Robin Piso zijn vet en Pablo van de Poel is nog steeds een geweldige gitaarspeler. Maar bovenal weten ze hun talent als een geheel te laten horen. De liedjes grijpen terug naar de rockmuziek begin jaren zeventig. ‘Raw Psychedelic Southern Rock”, zoals ze het zelf noemen. De eerste twee songs, waaronder hun laatste single “California Burning” hakken er goed in, waarna er even rust is in “Once in a Blue Moon”. Thrust is hun eerste album uitgebracht op het internationale label Mascot. Het zou toch wat zijn als DeWolff internationaal door zou breken. De komende tijd zijn ze nog hier, maar na onder andere concerten op festivals als Lowlands en Once In a Blue Moon, gaan ze Europa in. Het moet bijna wel een succes worden, want Thrust is een geslaagde plaat die ook na de eerste drie songs pakkende liedjes en muzikaal talent laat horen. En dat ze dit live kunnen, daar hoef je geen moment aan te twijfelen. Wow.

Mascot

File: DeWollf – Thrust
File Under: Kwartjes die vallen

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven