Robert Earl Thomas – Another Age

Robert Earl Thomas, de naam deed bij mij geen belletje rinkelen. Toch is hij al sinds 2010 met Molly Hamilton actief als gitarist in de mij eveneens onbekende indieband Widowspeak waarmee hij vijf albums uitbracht. Another Age is zijn solodebuut en hij omschrijft het als ‘an album about small moments with big emotional footprints, told humbly and honestly’. Thomas heeft twee jaar aan de songs gewerkt, tussen het werken in een winkel in Seattle en een hotel in The Catskill Mountains door. Op foto’s oogt hij, met zijn lange haar en volle baard, als een introvert persoon. Zo klinken zijn liedjes ook. De negen songs op Another Age zijn melodieuze gitaarpopliedjes die heerlijk loom en lui klinken. Thomas zingt ze met fluisterzachte stem wat het nog relaxter doet klinken. Alsof hij zachtjes zijn zielenroerselen aan je vertelt. Ik moest er een paar draaibeurten aan wagen voordat ik pas echt hoorde wat een prima plaat dit is. Elke keer ontdekte ik ook weer nieuwe dingen. Het lekkere gitaarriffje en glijdende synths in titelsong “Another Age”, de subtiele mondharmonica in het rootsachtige “Wednesday Morning” en het heerlijk meanderende en bijna acht minuten durende “Cryin'”. In elk liedje is wel iets verrassends muzikaals te ontdekken. Another Age is een rustpunt waarnaar ik, zo bleek deze week, graag terugkeer.

Captured Tracks

File: Robert Earl Thomas – Another Age
File Under: Rustpunt
File Facebook: [Robert Earl Thomas op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Robert Earl Thomas]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven