Ian Siegal – All The Rage

Wie niet beter weet die denkt op het allereerste gehoor dat Ian Siegal het jongere, veel gezondere en dus niet-rokende broertje is van Mark Lanegan. Dat lijkt maar zo. Siegal mag wellicht een paar jaartjes jonger zijn, zijn sporen heeft hij in de blues allang verdiend, bijvoorbeeld met The Lee Sankey Group. En denk er dan maar bij dat slechts zijn stem iets beter geconserveerd is gebleven dan die van Lanegan. De uit Portsmouth afkomstige blues-, skiffle- en folktroubadour werkte al een paar geleden samen met het Nederlandse The Rhythm Chiefs. Nu weer op All The Rage. In Amsterdam legde hij in de Island Studios onder leiding van Jimbo Mathus de opnamen voor deze cd vast. Hoewel het gros uit de onvervalste onversneden blues put, neemt Siegal zeer interessante afslagen. Zo laat hij horen in “Won’t Be Your Shotgun Rider” dat hij niet onderdoet voor ene Steve Earle. En met “If I Live” houdt hij het midden tussen Tom Waits en Vintage Trouble. Die Ian Siegal rockt, groeft en swingt als een malle. En het mooie is, het blijft gevaarlijk vuig, smerig en onderhuids. All The Rage is een thriller van een plaat, heel puur zonder overtollige poespas.

Nugene

File: Ian Siegal – All The Rage
File Under: Vintage Trouble heeft er een blues- en soulbrother bij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top