Sheewawah – Alles In Kleur

Als kind van de jaren tachtig maakte ik de opkomst van Nederpop mee met bands als Doe Maar, Het Goede Doel en ga zo nog maar even door. Tegenwoordig duikt er af en toe nog wel eens een band in een reünietournee op, maar verder is het toch niet best met de Nederpop. Alles In Kleur kwam al vorig jaar uit, maar mag nog best even wat aandacht krijgen. In het trio Sheewawah duikt een bekende op, namelijk singer-songwriter Jeroen Kant. Alles In Kleur is het debuut van zijn nieuwe band. Opener “Sheewawah” is verrassend surfnummer met als tekst (en de nodige aapgeluiden) alleen de titel. Het doet fris aan en het rauwe randje valt meteen op. Het eerste punt is gemaakt. Als producer werd er hulp ingeroepen van Mischa den Haring van T-99, een van de beste Nederlandse bluesbands anno 2018. Hierna volgt “Vroeger of Later” dat wel wat weg heeft van Thijs Boontjes. “Geef Me Water” heeft muzikaal dan weer wat van Nancy Sinatra’s “Fever”. “Alles Is Op” lijkt dan weer een knipoog naar Doe Maar. En zo kan ik wel doorgaan. Kortom , er is muzikale variatie genoeg. De teksten zijn verder dik in orde. Alleen bij het nummer “Bluespolitie” dat wat kleinkunsterig aan doet, vraag ik me af tegen wie er nou geschopt moet worden. Bluesmuziek in het Nederlands, dat mag toch al sinds André Hazes ooit een plaat maakte met bewerkingen van bluesnummers. Ga uit van je eigen kracht, talent is er genoeg.

Eigen Beheer

File: Sheewawah – Alles In Kleur
File Under: nu-Nederpop

File Social: [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven