Danny Bryant – Revelation

danny_bryant-revelationDe Engelse bluesrocker ging een tijdje door het stof omdat zijn vader, die hem jarenlang op het podium bijstond, overleed. De man die ooit ontdekt werd door Walter Trout maakte een persoonlijke, emotionele plaat (zijn elfde als ik de live-platen niet meetel) die net zo goed een titel van bezinning had kunnen meekrijgen. Maar ja, het leven gaat door en Bryant weet dat maar al te goed te vertalen door doordralende gitaarsoli en oneindige refreintjes op repeat. Het is niet nieuw, sterker nog, het zijn beproefde concepten die we al duizenden keren hebben gehoord van heel wat muzikanten. En toch weet Bryant, zeker met de combinatie van Hammond-orgel en Amerikaanse gitaarrock die haast als klassieke hardrock aandoet, te boeien. Het is zijn stem die loepzuiver is met een kleine grove korrel die de boel bij elkaar houdt. Zoals het de vocalen zijn bij Nazareth in hun song “Love Hurts” die de song bepalen. Gewoon ouderwets goed, en dan krijg je de John Mellencamp-cover “Someday The Rains Will Fall” en de Chester Burnett-song “May I Have A Talk With You” er gratis bij.

Jazzhaus/Coast to Coast

File: Danny Bryant – Revelation
File Under: Bluesgast die goed met verlies omgaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven