Durand Jones & The Indications – Durand Jones & The Indications

Eigenlijk hadden de bandleden van Durand Jones & The Indications een heel andere toekomst voor ogen. De drummer en gitarist studeerden geluidstechniek aan de universiteit van Indiana. Daar ontmoetten ze Durand Jones die behoorlijk saxofoon bleek te kunnen spelen maar ook een ouderwets goede soulstem had. Samen met wat mede-studenten gingen ze in de kelder van de universiteit muziek maken, schreven er hun eerste nummers en formeerden de band Durand Jones & The Indications. Studenten geluidstechniek houden het natuurlijk niet alleen bij spelen en zodoende werden de nummers ook opgenomen. Bij platenlabel Colemine kreeg men deze opnamen te horen en dat beviel zo dat werd besloten om ze in 2016 uit te brengen. Durand Jones & The Indications gelijknamige debuutalbum was een feit. Inmiddels is het album nu ook hier uitgebracht. Durand Jones & The Indications maken indruk met een soulalbum dat doet denken aan de beste jaren van Stax en, meer recentelijk, Daptone. Het album klokt ruim een half uur en telt acht nummers en kent geen enkel zwak moment. In opener “Make A Change” denk ik heel even dat ik Charles Bradley hoor zingen, maar zanger Durand Jones heeft tevens een Otis Redding en James Brown in zijn stem zitten. Vintage soul dus en het kan zich moeiteloos meten met de soul zoals die in de hoogtijdagen gemaakt werd. Met de zomer voor de boeg kan Durand Jones & The Indications wel eens een grote favoriet worden op de komende festivals. In Nederland zijn ze binnenkort te zien op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en het Valkhoffestival in Nijmegen.

Dead Oceans

File: Durand Jones & The Indications – Durand Jones & The Indications
File Under: Soul with a capital S
File Facebook: [Durand Jones & The Indications op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Durand Jones & The Indications ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top