Tommy Emmanuel – Accomplice One

Wist ik iets van Tommy Emmanuel? Nee, helemaal niks! Maar als Jason Isbell van The Drive-By Truckers vertelt dat er geen beter gitaarspel is dan dat van Tommy, dan ben ik al overtuigd. Chet Atkins gaf ooit officieel zijn goedkeuring over zijn ‘fingerpicking’ gitaarspel af. En dus is Tommy Emmanuel met zijn Americana, country, skiffle en bluegrass een van de vijf ‘certified guitar players’ in de wereld. Het maakt dat topmuzikanten waaronder Mark Knopfler, Jason Isbell, Rodney Crowell, Jerry Douglas, Amanda Shires, Ricky Skaggs, David Grisman en Bryan Sutton staan te dringen om met hem samen te werken. Klinkt heel vertrouwd en mega-soepel. Ben benieuwd wat de Rosenbergjes hiervan vinden. Het is te makkelijk om te zeggen dat het niet zo je ding is. Helemaal als je beseft dat Emmanuel de helft van de tijd met enkel tien vingers de drums, de baspartij, de ritme- en de leadgitaar voor zijn rekening neemt.

CGP Sounds/Mascot

File: Tommy Emmanuel – Accomplice One
File Under: Chet Atkins 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven