Jackson MacIntosh – My Dark Side

De afgelopen jaren was Jackson MacIntosh de man achter de funky, doordringende baslijnen bij de liveshows van Tops. En hij was de engineer/producer van opkomende sensatie Homeshake. Verder werkte hij samen met Drugdealer, Bernardino Femminieli en hij was frontman van de meesterlijke hooky powerpop band Sheer Agony. Voor wie het nog niet weet? Jackson MacIntosh wordt door de kenners gezien als een van de sleutelfiguren van de huidige explosie popbands uit Montreal. Tja, iets zegt me dat Jacco Gardner gewoon fan van het eerste uur is of het in elk geval graag wil worden. Direct gevolgd door Tame Impala. De Canadees heeft met zijn eerste soloplaat een prachtige bloemlezing van zijn kunnen afgegeven. Heldere romantische songs met een licht bezwerend tintje en hier en daar een twist. Nick Drake, Donovan en Tame Impala hebben zich prima verenigd in het personage van MacIntosh. Maar, als ik de man een tip mag geven: blijf met je vingers van het goedkope elektrieke effectbejag af, want heel wat generaties in Europa zijn opgegroeid met tenenkrommende synth-klanken die zijn opgevoerd in Krimi-series als Tatort en Derrick. Ik bespeur een licht audio-trauma en daar wil ik MacIntosh niet de schuld van geven.

SinderLyn/Konkurrent

File: Jackson MacIntosh – My Dark Side
File Under: Lichtbezwerende synthpop uit Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven