Reverend Beat-Man & The New Wave – Blues Trash

Het is grappig om te zien hoe de nieuwe plaat van Reverend Beat-Man her en der ontvangen wordt. Blijkbaar is de titel en het onbreken van kennis over de rest van zijn platen voldoende om Blues Trash te bestempelen als uiterst heftig. Want Blues Trash is misschien wel het keurigste album dat Beat Zelller tot nu toe uitbracht. Natuurlijk, de zang is rauw en klinkt ongeschoold als altijd, de gitaren raggen hard, schots en scheef en de teksten zijn plat, banaal en ranzig. Precies zoals het moet als je rock ‘n’ roll, blues en aanverwante genres tot op het bot wil uitbenen en hun oorspronkelijke opwinding wil teruggeven. Voor zijn nieuwste project trok de Reverend een aantal gastmuzikanten aan: de Californische zangeres, organist en drummer Nicole Izabel Garcia, accordeonist Mario Batkovitch, toetsenist Resli Burri en drummer Julian Sartorius. De twaalf tracks – elf Engelstalig, eentje Duitstalig – vangen zowel blues ( “I Have Enough”), rock ‘n’ roll, zweterige r&b (“If I Knew”), potten-en-pannen-herrie à la Tom Waits (“Today Is A Beautiful Day”), als zydeco (“I’ll Do It For You”). We horen zelfs een intieme ballade (“But I Love You”) die in typische Voodoo Rhythm-stijl lekker uit de bocht vliegt. Blues Trash mag dan netter en braver klinken dan veel van Reverend Beat-Mans eerdere werk, uiteraard klinkt het nog steeds een stuk gevaarlijker dan de meeste rock ‘n’ roll en blues die we voorgeschoteld krijgen.

Voodoo Rhythm

File: Reverend Beat-Man & The New Wave – Blues Trash
File Under: Blues Trash

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven