Kyle Craft – Full Circle Nightmare

Kyle Craft – Full Circle NightmareWeet je wat me enorm intrigeert? Elvis die nummers zingt van The Ronettes en The Crystals. En dan niet de gospelvertolkingen maar meer de opvolger van doowop, soul en de bubblegumpop waarvoor Phil Spector verantwoordelijk was. Die muziek was op en top Amerikaans en voor mij een logisch antwoord op de Engelse beat. Jon Spencer snapt dat en in Engeland hoorde je een tijdje terug mensen als Johnny Marr en Miles Kane ook pogingen ondernemen om het geheel bij elkaar te harken. De Amerikaan Kyle Craft gooit er nog een schepje bovenop. Hij voegt er nog eens op deze tweede plaat wat David Bowie, Placebo, Lou Reed en Americana aan toe en komt tot een sound die lijkt op het oeuvre van The Decemberists. Dan kan het dus geen toeval zijn dat producer Chris Funk achter de knoppen zat. Geniaal goed is dit!

Sub Pop

File: Kyle Craft – Full Circle Nightmare
File Under: Alles schreeuwt om eerherstel van Phil Spector

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven