Amyl And The Sniffers – Big Attraction & Giddy Up

Volgens mij is de muziek van het Australische Amyl And The Sniffers er eentje in de categorie je-houdt-ervan of je-haat-het. Rechttoe rechtaan, zoals The Sonics en Iggy Pop ooit de weg wezen, is de koers die Amy Taylor en haar drie mannen varen. Garage-punk-rock, hoe je het ook noemt, er komt héél veel energie vrij. Big Attraction & Giddy Up is hun debuutalbum, of beter gezegd, het bevat de twee E.P.’s Big Attraction uit 2017 en Giddy Up uit 2016. Het zijn slechts tien nummers in nog geen halfuur, maar wat een kracht straalt het uit. Opener “I’m Not A Loser” is er een in de categorie “Loose” (Stooges) of “Kick Of The Jams” (MC5), een oorworm die je niet meer loslaat. Hierna gaat het feest echter gewoon verder. Live trouwens een vette aanrader, want vanaf de eerste seconde gaat de zaal plat. Wat een plaat! Oké, we hebben het even niet over de hoes.

Damaged Goods Records

In september onder andere te zien en horen in Nijmegen, Utrecht, Groningen en Amsterdam.

File: Amyl And The Sniffers – Big Attraction & Giddy Up
File Under: The new Iggy is a woman

File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven