Comacozer – Kalos Eidos Skopeo

Comacozer – Kalos Eidos SkopeoZe zullen allemaal goedbedoeld zijn; de adviezen, het artwork, de woordgrapjes en de muziek, maar iets in mij zegt dat ook Comacozer een stel uitgelaten Australische blowende hippiekinderen is dat maar al te graag wil benadrukken dat wij gewone stervelingen te allen tijde onze geest moeten verruimen en open moeten blijven staan voor iedere vorm van neo-psychedelica, stoner en doom.Eerlijk gezegd, ik snap dat niet. Ik snap niet wat je met een paar afbeeldingen van wat wietblaadjes, het boze oog en planeten per se wilt overbrengen. Sta ik in de platenzaak en is het dan een directe noodzaak om deze plaat aan te schaffen en mezelf vol te proppen met paddenstoelen en acid? O wacht, de titel is een verwijzing naar het woord ‘kaleiscoop’ waarbij ik moet snappen dat dit schijfje een veelzijdig plaatje is waar je in meerdere dimensies naar kunt luisteren. Ach zo. Op die fiets! Kijk, Comacozer levert een puik en vet instrumentaal plaatje af met een moddervette productie van slechts vier psychedelische rocktracks. Ik denk wel te weten hoe blij Dave Wyndorf van Monster Magnet of de heren van Fu Manchu hier van worden. Maar ik besef ook hoe vaak en hoeveel van dit soort cd’s ik heb. Van Comacozer nota bene. Als Comacozer de volgende keer perfect weet aan te geven waar deze plaat hemelsbreed verschilt van hun vorige werk, dan komen we echt ergens in een andere dimensie terecht. Hoe goed de band nu ook is.

Headspin/Clearspot

File: Comacozer – Kalos Eidos Skopeo
File Under: Zitten we nou alweer in dezelfde dimensie te wroeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven