Midas Fall – Evaporate

Midas FallPersoonlijk heb ik het niet zo op Evanescence, Nightwish en dik aangezette musical-bombast die knipogen naar een uitgemolken metalgenre. Liever hoor ik de hemelse vocalen van een Elizabeth Heaton, de helft van het Schotse duo Midas Fall in een elektro-gothic-industrialversie die niet ver van de typisch Keltische cultuur afstaat. Als je maar lang genoeg en uitgesponnen te werk gaat, dan hoor je dat indie, shoegaze, triphop, industrial en dance heel makkelijk bij elkaar horen en elkaar versterken. De ‘soundscapes’ van het duo voeden het heilige karakter van de Anglicaanse kerk. Wat je er tegenin kunt brengen is dat Midas Fall nu mag doorpakken en niet enkel in zwartgallige sferen blijft hangen. De een schaart het duo onder de post-progressieve rock, de ander zweert bij de Dwarf van vroeger. En verder? We moeten blijkbaar geduld hebben en de trage ontwikkeling van Midas Fall nauwlettend in de gaten houden.

Monotreme

File: Midas Fall – Evaporate
File Under: Gothic, industrial en dance in één soundscape

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven