Deer MX – Portraits

Deer MX – PortraitsDeer heet eigenlijk Deer under Dollar & Cents en gaat in het echte leven door voor Deer MX. Want Deer is een Mexicaans duo dat alweer een tijdje in Hong Kong woont en werkt. Adriana Falcón en Miguel Bastida produceren elektronische triprock en vermengen dat met industrial en intense deep house. Alles wordt aangezwengeld en bij elkaar gehouden door de harde vocalen van Adriana die gelukkig nog overtuigend durft uit te halen met verhaaltjes over alledaagse mensen in het kosmopolitische Hong Kong. Natuurlijk laat het duo de kans niet aan zich voorbij gaan om het grillige karakter van wijlen Frida Kahlo, het grootste culturele exportproduct van Mexico, te verwerken. Deer MX tapt daarmee uit heel andere vaatjes maar komt qua intensiteit en grilligheid in het vaarwater van het Canadese Crystal Castles terecht. Portraits is een post-wereldcrisisplaat van formaat.

Eigen beheer

File: Deer MX – Portraits
File Under: Post-crisis triprockpunks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven