Mourn – Sorpresa Familia

Dit is alweer het derde album van deze jonge Catalanen. Hun vorige, Ha, Ha, He was ernstig vertraagd door problemen tussen het label en management enerzijds en de jonge bandleden anderzijds. Inmiddels is die ellende achter de rug en met een nieuw team begeleiders en verse songs, soms ongetwijfeld nog vol frustratie over die vervelende periode, op Sorpresa Familia (vrij vertaald betekent dat onverwachte familie). Met meer vuur dan ooit en interessante experimenten in arrangement en opbouw laat Mourn horen dat ze flinke stappen vooruit hebben gezet. De oprichtsters van de band Carla en Jazz zingen soms fel, soms lieflijk, en hun hakkende gitaren bevatten vaak onverwacht leuke melodietjes. Bassiste Leia draait daar speels omheen gesteund door de powerdrums van Antonio. Dat bewijs levert Mourn al gelijk met het eerste prijsnummer ‘Barcelona City Tour’. Alles komt samen in dat aanstekelijke nummer. Dat de invloeden van Sleater Kinney en PJ Harvey nog altijd duidelijk aanwezig zijn is geen verrassing maar ook punkmuziek van ver voor hun geboorte is regelmatig terug te horen. In songs als ‘Thank You For Coming Over’ en ‘Divorce’ is de muzikale erfenis van de vroege Siouxsie zelfs te herkennen terwijl de zang soms het heerlijk ongekunstelde enthousiasme van Poly Styrene (X Ray Spex) in herinnering brengt. Een beetje boos, een beetje drammerig maar vol heerlijke en onverwachte hooks, dat is voor mij Sorpresa Familia waarmee Mourn laat horen nog steeds te groeien. Ik ben dus nu al weer benieuwd naar de volgende plaat.

Captured Tracks

File: Mourn – Sopresa Familia
File Under: opnieuw Delicioso

File Video: Barcelona City Tour https://www.youtube.com/watch?v=y6X1n69eBAQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven