Traveller – Western Movies

Wanneer er nieuwe muziek van Robert Ellis uitkomt spits ik mijn oren. De Texaan weet een origineel soort americana te maken die verrast en totaal eigen is. Met de mij onbekende Jonny Fritz en Cory Chisel vormt hij de (gelegenheids)groep Traveller en Western Movies is hun eerste wapenfeit. Geen idee of dit als tussendoortje bedoeld is maar zo klinkt het helemaal niet. De tien liedjes blinken uit in melodie, zoals ik dat al van Ellis gewend ben. Vaak nemen ze alledrie in een nummer een stuk leadzang voor hun rekening om vervolgens gedrieën de refreinen in onberispelijke koortjes te zingen. Cory Chisel heeft een goede rootsstem, Jonny Fritz alleen is een ander verhaal. Zijn stem klinkt wat melig en onvast (“Chia Pet Goatee”). Maar samen met Ellis en Chisel klinkt het dan wel weer goed. Hoe leuk dit samenwerkingsverband ook is, de onbetwiste ster van de drie is wat mij betreft Robert Ellis. De mooiste liedjes op het album (“Western Movies” en “When You’re Away”) zijn onmiskenbaar van zijn hand. Melodieuze hoogstandjes waarin Ellis glorieus met zijn aparte stem doorheen meandert. Western Movies is een verrassend leuke plaat geworden die wat mij betreft best een vervolg mag krijgen.

Refuge Foundation For The Arts

File: Traveller – Western Movies
File Under: Te goed voor een tussendoortje
File Facebook: [Traveller op Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top