Son Lux – Brighter Wounds

Son Lux – Brighter WoundsBrighter Wounds staat bol van de verbazing, verdriet, ontreddering en een vertrouwen in zelfredzame medemens. En dus is er ergens achter de horizon hoop op een betere wereld. Want Ryan Lott, Rafiq Bhatia en Ian Chang zien nu vooral een raar politiek klimaat in Amerika waar je op zich niet bepaald vrolijk van wordt. Toch ziet met name Ryan Lott dat uit alle ellende ook een veerkracht, een creativiteit en een zelfredzaamheid opkomen die enorm waardevol zijn en die je moet koesteren. Deze vijfde cd is qua instrumentarium heel minimalistisch. Wat elektronische beats, een synthesizer hier en daar, veel geluidseffecten en de triphoppy vocalen van een breekbaar man vol vibrato. Is dat saai? Op het eerste gehoor wel. Pas na meerdere luisterbeurten ga je ontdekken hoe wonderschoon de ingewikkelde ritmepatronen samengaan met de achtergrondvocalen, hypernerveus pianowerk en cello- en vioolpartituren. Anthony & The Johnsons heeft er een geduchte opvolger of zielsverwant bij. Het is maar hoe je het ziet natuurlijk!

City Slang/Konkurrent

File: Son Lux – Brighter Wounds
File Under: Anthony & The Johnsons-vibrato op trage elektrobeats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven