Lance Lopez – Tell The Truth

Lance Lopez is geboren met de blues. Althans, vanaf zijn twaalfde is hij erdoor bezeten en heeft hij als gitarist een behoorlijke staat van dienst opgebouwd, ware het niet dat hij het zichzelf niet makkelijk maakte met de foute verleidingen die hem in hun macht kregen. Maar Lopez is er nog en levert, net de veertig jaar gepasseerd, zijn zesde soloalbum af, zijn eerste sinds zo’n zeven jaar. Niet dat hij stil zat, hij was ondertussen niet onverdienstelijk actief in SuperSonic Blues Machine. Bandlid Fabrizio Grossi is op Tell The Truth actief als producer. Van de elf nummers zijn er tien van eigen hand en is er een cover (“Mr. Lucky” van John Lee Hooker). Lopez heeft een rauwe stem. Zijn gitaarwerk mag er zijn, maar op de liedjes houdt hij het kort.
Hij gaat zich niet te buiten aan buitensporige solo’s. Het levert een aardig plaat op die wat mij net wat rauwer had gemogen, af en toe wordt het geluid net wat te pompeus, wat te vet aangezet. Het zou niet mijn keus zijn, maar blijft dat hij het hart op de goede plaats heeft en Tell the Truth geen plaat is om je voor te schamen.

Mascot Music

File: Lance Lopez – Tell The Truth
File Under: Geboren met de blues

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top