Ayreon Universe – The Best Of Ayreon Live

Ayreon Universe – The Best Of Ayreon LiveDe boomlange Arjen Lucassen hoeft zichzelf en zijn werk(-wijze) helemaal niet meer uit te leggen. Zijn Ayreon-project heeft zichzelf, het metalgenre en muziek in het algemeen een enorme dienst bewezen. Toch, voor wie bijna een kwart eeuw onder een steen heeft gelegen, somt Lucassen met deze live-cd zijn samenwerkingen in toonaangevende composities voor je op. In september 2017 vertolkte Ayreon met 16 vocalisten en 11 muzikanten 28 songs uit zijn gigantische oeuvre. Een alternatieve Night Of The Proms dat wat mij betreft omgekat mag worden tot Night Of The Progs als jaarlijks terugkerende traditie met medewerking van Nightwish, Headspace, Blind Guardian, Kamelot, Vuur, Katatonia, Kayak, Toehider, MaYan, The Human Equation, Nightmare en Scarlet Stories. Hoogtepunten zijn: “The Theory Of Everything”, “Waking Dreams”, “Valley Of The Queens”, “Into The Black Hole” en finale encore: “The Eye Of Ra”. Lucassen mag naast een lintje van de koning een wereldwijde status krijgen als de Danny Elfman van de metal, de Amerikaanse componist die nagenoeg alle Tim Burton-films van een uniek geluid voorzag. Het is de grootste metalkabouter van harte gegund.

Music Theories/Mascot

File: Ayreon Universe – The Best Of Ayreon Live
File Under: Er is maar één universum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven