Shaggy Dogs – All Inclusive

‘Music is a way of stayin’ alive’, zingt Red in opener “Blues Steady”. Mooier kun je de liefde voor je vak niet duidelijk maken. Het is ook een nummer dat de old skool-Rhythm & Blues-sfeer er meteen inbrengt. Wat ook meteen weggeven wordt is de opvallende stem van Red. Het is een aparte, beetje Roger Chapman-achtige-stem, waar ik me van voor kan stellen dat niet iedereen dit trekt. Ik vind het echter prima passen bij de muziek die het uit Frankrijk afkomstige Shaggy Dogs brengt, zogeheten R&B met een rockrandje. Met het inhuren van producer Gary Bromhan (onder andere bekend van het werken met Sheryl Crow en George Michael) lijken ze niets aan het toeval over te willen laten… Ook het hoesje is van een kwaliteit die ik graag zie: mooi vormgegeven, voorzien van leesbare teksten en digipack. Maar het belangrijkste is het resultaat dat er mag zijn. Qua instrumentarium is er het standaard riedeltje, maar ook de piano, orgel en mondharmonica die de puntjes op de i zet. Kortom Shaggy Dogs is een fijne band in het rootsgenre.

Pile Ou Face Records

File: Shaggy Dogs – All Inclusive
File Under: Old skool

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven