Sterling Ball, John Ferraro, Jim Cox – The Mutual Admiration Society

Sterling Ball, John Ferraro, Jim Cox – The Mutual Admiration SocietyWat valt direct op? Een overdosis aan gastbijdragen van ’s werelds grootste gitaristen waaronder Steve Lukather (Toto), Steve Morse (Deep Purple, Kansas), John Petrucci (Dream Theater), Albert Lee, Jay Graydon en Steve Vai. Sterling Ball is naast topmuzikant ook eigen baas van zijn bedrijf Music Man. En laat hij nou net twee oude vrienden hebben die gezamenlijk maar eens de stoute schoenen aantrokken en een instrumentaal album in elkaar draaiden. Met drummer John Ferraro en toetsenist Jim Cox die de jonge Sterling al uit zijn studietijd kende pakte hij het adressenboekje van zijn vader Ernie Ball erbij en belde maar eens in het rond. Sterling heeft een olifantengeheugen. Zomaar wat jammen ontaardt maar al te vaak in het oppakken van een oud thema. Zoals “The In Crowd” dat eigenlijk een oude song uit 1964 was dat Billy & Gene Page schreven voor Dobie Gray. Verder worden we nog getrakteerd op een Sonny Boy Williamson-cover, het ruim 83 jaar oude “Baby Please Don’t Go”, “Sugar Shack” van Jimmy Gilmer & The Fireballs, een Chuck Berry-cover, country-oudjes van Buck Owens en Hank Williams, Ricky Skaggs-werk en zelfs “I Want You Back” van The Jackson Five. Dat alle heren prima kunnen spelen, is slechts een eufemisme. Dat alle heren plezier hebben in het vertolken van country, blues, bluegrass en skiffle, dat hoor je. En, da’s met heel wat verveelde muzikanten van tegenwoordig behoorlijk zeldzaam geworden op cd.

Favored Nations/Mascot

File: Sterling Ball, John Ferraro, Jim Cox – The Mutual Admiration Society
File Under: Jammen voor de lol op hoog niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven