Demi Knight – Budapest

Het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ heeft al veel talent opgeleverd. Judy Blank, Douwe Bob, Maaike Ouboter en Michael Prins werden in één klap bekend door hun deelname. Minder bekend is Demi de Ridder terwijl ze het in 2015 toch tot de finale schopte. Onder de naam Demi Knight maakte ze in datzelfde jaar al een EP en in maart verscheen haar debuutalbum Budapest. Het zou zonde zijn als deze plaat onopgemerkt zou blijven want ik vind het een veelbelovend debuut. Demi Knight maakt countrymuziek zoals Emmylou Harris, Dolly Parton en Loretta Lynn dat in de jaren zeventig deden. En hoe Margo Price en Lindi Ortega dat tegenwoordig brengen. Good old country dus en dat doet ze érg goed. De songs ontstonden tijdens een verblijf in de Hongaarse hoofdstad, zoals de albumtitel al zegt, en zijn allemaal van haar eigen hand. Songschrijven kan ze. Zowel wat meer uptempo nummers zoals de klassieke countrypop van “Buried Cold”, het wat meer rockende “Winding Road” of het bluesy “Walk Of Shame”. In de wat meer rustigere nummers als “Love The Same” en “Too Late” laat Knight horen over een mooie, doorleefde stem te beschikken. Mét snik. Die stem wordt weleens vergeleken met die van Dolly Parton maar mij doet ze meer denken aan die van haar Amerikaanse collega Margo Price. Met ook nog eens een uitstekende band aan haar zijde klinkt Budapest als een klok. Nu Ilse DeLange haar zinnen voorgoed op de commercie gezet lijkt te hebben, is daar nu Demi Knight die oprechte en goede country maakt. Onbegrijpelijk dat Demi Knight (nog)niet geboekt is voor de vele rootsfestivals die ons land momenteel rijk is.

Eigen Beheer

File: Demi Knight – Budapest
File Under: Belofte
File Facebook: [Demi Knight op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Demi Knight]

Een reactie

  1. Way too good to be forgotten inderdaad. Had de EP al wel, maar deze was me volledig ontgaan. Net snel goed gemaakt in de iTunes store. En ”oprechte en goede country” klopt helemaal; stuk voor stuk heerlijke tracks. Ze verdient meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven