Judy Blank – Morning Sun

In een recent interview met Judy Blank las ik dat ze graag zou willen dat de opnames van haar deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ uit 2013 gewist worden. Ook wordt ze liever niet herinnerd aan haar debuutalbum When The Storm Hits uit 2014. In het televisieprogramma vond ze zichzelf te jong (19) en werden haar bijdehante momenten benadrukt en haar eerste cd bevatte jazzy songs die ze bij nader inzien té bedacht vond. Het is nu vier jaar later, Judy is inmiddels 23 jaar en heeft zichzelf muzikaal helemaal opnieuw uitgevonden. Ze heeft de vier jaar goed besteed met reizen naar New Orleans en Nashville waar ze optrad waar ze maar kon en zich toelegde op het schrijven van songs. Dat harde werken leidde tot contacten en dat leidde ertoe dat ze haar tweede album op kon nemen in de Southern Ground Studios in Nashville. De piano is ingeruild voor de gitaar en de jazzy sound voor een fijn rootsgeluid. De stijlwisseling is een goede zet van Judy Blank. Morning Sun bevat elf goede songs die haar passen als een jas en laten horen dat ze gegroeid is als songschrijver. Ervaren producer Chris Taylor (Miranda Lambert, The Wood Brothers, Elle King) heeft het album smaakvol geproduceerd. Blank schittert in nummers als de fijne en goed ontvangen single “Mary Jane”, het catchy “Tiger Eyed Stone” en het countryrockende “I Got A Man”. Judy Blank heeft een mooie, melancholieke stem die raakt en de nummers nét dat beetje extra geeft. Dat komt bijzonder goed naar voren in het mooie “Unbroken” en “Riverbed”. Voor Judy Blank voelt Morning Sun als haar debuutalbum. Het zou inderdaad weleens het begin kunnen zijn van een reeks mooie liedjes van een van de meest veelbelovende en beste singer-songwriters die ons land momenteel rijk is.

Munich

File: Judy Blank – Morning Sun
File Under: Muzikale wedergeboorte
File Facebook: [Judy Blank op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Judy Blank]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven