Michael Landau – Rock Bottom

Michael LandauMichael Landau is een gitaarlegende in Los Angeles. Echt serieus een grote jongen. Tot aan zijn knieën staat de man verankerd in de bluesrock. Naar eigen zeggen met een voorliefde voor The Doors, Jimi Hendrix, Arthur Lee’s Love en Buffalo Springfield. Landau beschikt dan ook over een cv waar je u tegen zegt. Als tiener toerde hij al met Robben Ford, op zijn 19e speelde hij bij Boz Scaggs en was als sessie-muzikant verbonden aan Pink Floyd, Miles Davis, BB King, James Taylor, Ray Charles, Rod Stewart, Michael Jackson, Seal en Joni Mitchell, met wie hij het ’t langst uithield. Heel kort door de bocht hoor je op Rock Bottom een man die op zijn onnavolgbare relaxte wijze John Mayer én Chris Goss naar de kroon steekt. En ja, daar hoort een saus van een zonovergoten Californië bij, inclusief zwierige Hammond-orgels en ballades waar Gary Moore jaloers op zou zijn geweest. Broer Teddy vormt samen met Alan Hertz op drums een solide basis. Zanger David Frazee had echter op sommige momenten meer gepassioneerd kunnen zingen. Al met al een goede muzikale rollercoaster die nog overtuigender had kunnen zijn als Michael Landau voor meerdere en verschillende zangers had gekozen.

Provogue

File: Michael Landau – Rock Bottom
File Under: Relaxte bluesrocker zoekt gepassioneerde vocalist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven