The War And Treaty – Healing Tide

The queen of soul is dood. Op de sociale media en op televisie regende het meteen daarna een en al lovende woorden van liefhebbers over Aretha Franklin. Haar talent en invloed zijn inderdaad uniek en onmiskenbaar maar toch heeft de muziek van Franklin mij nooit zo weten te raken. Dat zal een kwestie van smaak zijn, want er zijn soulstemmen die mij wél wat doen. Neem nu het echtpaar Michael en Tanya Trotter, muzikaal opererend onder de naam The War And Treaty. Een korte biografie: Michael is oorlogsveteraan, hij diende in Irak waar hij zwaargewond raakte. Na zijn herstel zong hij op herdenkingsdiensten voor gesneuvelde militairen en op een van die diensten ontmoette hij Tanya. Ze werden privé en muzikaal een paar. En wat een match made in heaven is dat. Op hun debuut Healing Tide zingen ze bloedstollend mooi. Zowel solo als samen is het een genot om naar te luisteren. Veteraan Buddy Miller produceerde deze sublieme countrysoulgospelplaat en rekruteerde onder andere de topmuzikanten Brady Blade en Sam Bush. Zelfs levende legende Emmylou Harris zingt mee op “Here Is Where The Loving Is At” maar eerlijk is eerlijk, hoe hoog ik haar ook heb zitten, ze wordt vocaal weggeblazen door het echtpaar Trotter. Ze zijn weergaloos in het titelnummer “Healing Tide” en het opzwepende “Are You Ready To Love Me”. Nog mooier wordt het als het gas er een beetje afgaat zoals in het mooie “Hearts” of in het hartverscheurende “If It’s In Your Heart”. The War And Treaty zingt met zoveel overgave dat je je niet anders dan gewonnen kan geven. Zinderend debuut en nu al een favoriet van dit jaar.

Thirty Tigers

File: The War And Treaty – Healing Tide
File Under: Bloedstollend
File Facebook: [The War And Treaty op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The War And Treaty]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven